Logopedie de Maten-Kinderen
Hieronder lees je informatie over het werk van een logopedist. Wat een moeilijk woord hè? Veel kinderen noemen ons ook wel ‘praatjuf’. Een logopedist werkt met kinderen, maar ook met grote mensen, die het moeilijk vinden om woorden goed te zeggen of om een verhaal goed te vertellen.
Ook helpt een logopedist je als je last hebt van stotteren, vaak hees bent of als je nog op een speen of je duim zuigt. Door het zuigen op een speen of een duim ligt je tong laag in de mond. Als je dan gaat slikken, zit je tong op de verkeerde plek en duwt deze tegen je tanden aan. Hierdoor gaan je tanden scheef staan. Een logopedist kan je helpen om je tong weer op de goede plek te krijgen.

Wat doe je bij logopedie? De eerste keer dat je bij ons komt, stellen we jou en je ouders allemaal vragen. Bijvoorbeeld over wat je moeilijk vindt op school en of je al iets weet over logopedie. Ook stellen we allemaal vragen over jou toen je klein was en hoe lang je al dingen moeilijk vindt. Je ouders weten hier vaak het antwoord wel op, dus die zijn er ook altijd bij.
De tweede keer doen we vaak een testje met je. Allemaal leuke spelletjes met plaatjes en speelgoed. Als alle testen klaar zijn, vertellen we je ouders wat we gaan doen. Je komt dan elke week één keer naar ons toe en neemt dan een eigen schrift of map mee. Hierin krijg je elke week een werkblad of een spelletje van ons mee dat je thuis moet oefenen met je ouders. Elke keer als je bij ons geweest bent, krijg je van ons een sticker.

Als je vragen hebt, mogen jouw ouders ons altijd bellen. Ook kunnen ze ons een mailtje sturen en dat mag jij natuurlijk ook altijd!Misschien zien we je wel binnenkort bij ons, tot dan!